Afgelopen maand kon iedereen in Bunschoten-Spakenburg aan de Bunschoten Zit niet Stil challenge meedoen, en/of volgen via de Ommetje-app.

Dit stimuleerden wij op verschillende manieren:

– zo waren er voor senioren extra wandelmomenten ingepland met WandelFit* ; – Zie bijlage onderaan

– daagden we alle scholen uit om in de maand april mee te doen aan de Daily Mile** – Zie bijlage onderaan

– en als laatste daagden wij álle verengingen en bedrijven uit om van 7 tot en met 30 april om zich in te schrijven via de App!! – Zie bijlage onderaan

Ik hoor je denken: maar wat houdt de “Bunschoten zit niet stil in april”– challenge dan in? Nou, dat is eigenlijk heel eenvoudig! In de maand april dagen wij jullie uit om tegen andere teams uit Bunschoten te wandelen. Elke dag een wandeling (ook wel een Ommetje) maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app helpt je daarbij! Je schrijft je in als team, in één van de volgende categorieën: bedrijven, verenigingen/teams & families en wandelt tegen andere teams uit die categorie. Per wandeling ontvang je punten.

Het team dat uiteindelijk (naar rato) de meeste punten heeft verdiend, wint een gratis Sportmiddag t.w.v. €500,-! Deze sportdag valt nader in te vullen, dit wordt later besproken met het winnende team. Ook zijn er leuke 2e en 3e prijzen te winnen, het is dus zéker de moeite waard om mee te doen met een leuk team!


Zo hebben 14 bedrijven teams, 2 vrienden/familieteams en 1 verenigingsteam zich opgegeven. Wat hebben jullie goed je best gedaan!

Na een hevige wandelcompetitie kunnen we met trots melden dat we met z’n allen in totaal 5875,9 km hebben afgelegd! Dat is niet verkeerd! Een goede wandeling vermindert somberheid, stimuleert creativiteit én zorgt voor focus. “Elke dag een ommetje van minstens een half uur maakt al een groot verschil.” – Erik Scherder

Zoals afgesproken wint het team dat uiteindelijk (naar rato) de meeste punten heeft verdiend, een gratis Sportmiddag t.w.v. €500,-! Deze sportdag valt nader in te vullen, dit wordt later besproken met het winnende team. Ook waren er leuke 2e en 3e prijzen te winnen.

Winnaars: 1. De Vlucht, 2. Prikkie, 3. De Haven Taanderij

Gefeliciteerd!

P.S. Wandelen is goed voor onze hersenen. Helaas heeft 1 op de 4 Nederlanders een hersenaandoening, waar nog véél onderzoek naar gedaan moet worden. Daar dragen wij graag, als Preventie akkoord, Sportakkoord & de gemeente Bunschoten aan bij. Jullie toch ook? Doneren kan via deze link: https://actie.hersenstichting.nl/team/bunschoten

* Wandelfit is een initiatief vanuit de gemeente, het Fysiohuis en NBSS voor ouderen. Zij wandelen met inwoners om gezondheidsproblemen te voorkomen of verbeteren.

** Daily Mile is een landelijk initiatief voor basisscholen, waarbij gestimuleerd wordt om elke dag (minimaal 3 keer in de week) 1,6 kilometer te wandelen. Dit werkt niet alleen bevorderlijk voor de fitheid van de kinderen, maar ook voor hun concentratie tijdens de les.