Een Rookvrij Bunschoten

Een rookvrije generatie in 2040.

0% van de zwangere vrouwen en jongeren rookt.

En minder dan 5% van de inwoners van Bunschoten boven de 18 jaar rookt.

Op dit moment rookt 8,5% van de jongeren en 6,9% van de zwangere vrouwen. In 2025 moet de daling ingezet zijn en in 2030 rookt 5% van de jongeren 4% van de zwangere vrouwen. In 2035 moet de daling zich verder doorzetten.

Momenteel rookt 18% van de inwoners boven de 18 jaar. In 2025 moet er een daling ingezet zijn en in 2030 moet dit 12% zijn. In 2035 moet de daling zich verder doorzetten.

Een Rookvrij Bunschoten

We willen graag dat alle inwoners van Bunschoten gezond en gelukkig oud worden. Kunnen opgroeien in een rookvrije omgeving willen we vanzelfsprekend maken. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Dit kan in een rookvrije omgeving.

Ons vertrekpunt is opgroeiende kinderen. Kinderen die vanaf nu geboren worden:

  • Doorlopen het liefst al een rookvrije zwangerschap
  • Gaan naar een rookvrije kinderopvang en scholen, spelen in rookvrije speeltuinen
  • Sporten op een sportvereniging waar niet meer gerookt wordt in de buurt van kinderen
  • Leven in een wereld waar sigarettenpakjes moeilijk verkrijgbaar, onaantrekkelijk en duur zijn.

Samen beschermen we opgroeiende kinderen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken.
Denk en doe jij mee?

Laat het ons weten door je contactgegevens te sturen naar info@preventieakkoordbunschoten.nl (Ook als je alleen op de hoogte gehouden wilt worden van de stappen die we samen gaan zetten naar een Rookvrije Generatie Bunschoten)

Rookvrij Terrein Stoeptegels

Op dinsdag 31 mei is het Wereld niet Roken dag. Op deze dag plaatst wethouder Peter van Asselt de stoeptegel Rookvrij bij Peuterschool Kwetternest en kinderdagverblijft ’t Kukelesaantje. Door de stoeptegel Rookvrij kan iedereen zien dat er niet gerookt mag worden op het terrein.

Bent u ook bezig met het realiseren van een Rookvrij terrein/ Of is uw terrein al rookvrij? Weet dan dat er voor Non-profit organisaties gratis materialen zoals stoeptegels en bordjes beschikbaar zijn!

Deze tegel kunt u aanvragen door een mailtje te sturen naar Nichon Ruizendaal, n.ruizendaal@bunschoten.nl

SAMEN STERKER STOPPENSAMEN STERKER STOPPEN IS EEN VOORBEELD VAN HOE BEDRIJVEN HUN WERKNEMERS KUNNENONDERSTEUNEN BIJ HET STOPPEN MET ROKEN. AFVAL- EN ENERGIEBEDRIJF AVR EN JUMBOHEBBEN STOPPEN MET ROKEN TRAININGEN IN COMBINATIE MET BELONINGEN SUCCESVOLTOEGEPAST BINNEN HUN ORGANISATIE.

VOOR MEER INFORMATIE HIEROVER KIJK OP WWW.SAMENSTERKERSTOPPEN.NL OF NEEM CONTACT OP MET BENNITA IJTSMA: BIJTSMA@GGDRU.NL.

Doe ook mee!

Hier volgt een inspiratiesheet met initiatieven van deelnemende partijen en de stuurgroep om te werken aan Rookvrij Bunschoten. Wilt u ook graag laten zien hoe uw bedrijf zich hiervoor inzet? Laat het ons weten via info@preventieakkoordbunschoten.nl

Neem contact op

Heb je een vraag, zoek je advies of wil je meehelpen aan de preventiedoelen van de Gemeente Bunschoten? Neem dan contact met ons op.