Gezond eten en bewegen in Bunschoten

In 2040 is er minder overgewicht en minder obesitas.

Het percentage overgewicht bij jeugd (jonger dan 20 jaar) daalt van 9% naar 5%. In 2025 moet de daling ingezet zijn en in 2030 moet dit 7% zijn. In 2035 moet de daling zich verder doorzetten.

En bij de groep 20+ van 51% naar 40% (dit ligt bijna 5% boven het landelijke gemiddelde). In 2025 moet de daling ingezet zijn en in 2030 moet dit 45% zijn. In 2035 moet de daling zich verder doorzetten.

Wij gaan in de gemeente Bunschoten werken aan overgewicht door in te zetten op gezonder eten en drinken, gezonder leven en meer bewegen.

Gezond eten en bewegen in Bunschoten

Hier volgt spoedig een inspiratiesheet met initiatieven van deelnemende partijen en de stuurgroep om te werken aan overgewicht door in te zetten op gezonder eten en drinken, gezonder leven en meer bewegen. Wilt u ook graag laten zien hoe uw bedrijf zich hiervoor inzet? Laat het ons weten via info@preventieakkoordbunschoten.nl

Daarnaast zet ook het Sportplatform Bunschoten zich in voor bewegen. Meer informatie over initiatieven van het Sportplatform kunt u vinden op www.sportplatformbunschoten.nl

Ontdek de sport en volg een proefles

Sporten en bewegen is leuk en gezond. Wij bieden alle kinderen de mogelijkheid om zijn of haar eigen talenten te ontdekken door deelname aan de Kies je sport. Tijdens de maanden april en mei organiseren sportverenigingen proeftrainingen, waar alle kinderen uit Bunschoten zich voor in kunnen schrijven. Kinderen komen via deze weg op een laagdrempelige manier met verschillende vormen van sport en cultuur in Bunschoten in aanraking, zonder direct een lidmaatschap te hoeven afsluiten. Een mooie manier om eens te zien hoe een training eruit ziet, maar ook om de clubsfeer te proeven! Zo kun je eens meetrainen bij Agilitas (turnen), BC Shooters (basketbal), BC De Sjeve Sjuttel (badminton), HVBS (handbal), IJsselmeervogels (voetbal), Loods of Fitness (jeugdfitness, kickboksen), Rugbyclub Spakenburg (rugby), VV Unicornus (volleybal) of WSV de Eendracht (jeugdzeilen). Meedoen? Neem contact op met Jesse Rijnsburger (jesse.rijsburger@nbss.nl)

Bunschoten zit niet stil in april!

WIj dagen iedereen uit om tussen 7 en 30 april elke dag een ommetje te maken!

Neem contact op

Heb je een vraag, zoek je advies of wil je meehelpen aan de preventiedoelen van de Gemeente Bunschoten? Neem dan contact met ons op.