Gezond zijn en blijven is er erg actueel thema bij voestalpine. Dit was een van de redenen om aan te sluiten bij het preventie akkoord van de Gemeente Bunschoten. Dit ondanks het feit dat uit alle recente onderzoeken naar leefstijlprogramma’s blijkt dat het werkgeversaandeel op BRAVO onderwerpen (Bewegen, Roken, Alcohol, voeding en ontspanning) minimaal is. Voor ons was dit aanleiding om onze visie en aanpak te wijzigen. De BRAVO onderwerpen krijgen wat minder exclusieve aandacht, wij richten ons nu meer op preventie in het werk en nemen de BRAVO onderwerpen daarin mee.

Waarom dat toch aansluiten?  Omdat iedere medewerker die door campagnes aangezet wordt tot een gezondere levensstijl, wat ons betreft dikke winst is!

Bovendien kosten deze campagnes (bewegen, alcohol/drugs) relatief weinig tijd of geld. Dus wat ons betreft altijd de moeite waard om wat aandacht aan te besteden.

Wat is onze aanpak?

Wij geloven in een integrale aanpak.

De medewerker staat centraal. We hebben gekeken naar wat er nodig is om hem/haar zo gezond mogelijk het werk te kunnen laten doen. De medewerkers die op kantoor werken, hebben andere dingen nodig dan de medewerkers uit een productieomgeving.

Wij bieden aan:  de inzet van een bedrijfsfysiotherapeut, inzet van preventieve middelen zoals rug- en polsbraces, til-trainingen, workshop gezond eten en slapen in de ploegen, workshop Gezond Beeldschermwerk.  Er zijn interventies vrijwillig, maar sommige zijn ook zo belangrijk dat we ze min of meer verplicht stellen (bijv. de workshop Gezond eten en slapen in de ploegen). Medewerkers kunnen ook voor een arbeidsomstandigheden spreekuur naar onze arbodienst.

Voor komend jaar zullen wij ook gaan inzetten op preventie van schulden, schuldhulpverlening etc. Een lastig onderwerp omdat dit zo in de privé sfeer van de medewerkers zit. We zijn nu aan het schakelen met de vakbonden FNV en CNV en het ligt in de planning dat we medio Januari hier wat aan gaan doen.  In december staat de eerste vergadering hierover gepland.

Het gaat erom dat elke medewerker moet geloven en ervaren dat hij er toe doet. Dat wij als werkgever zijn gezondheid en welzijn belangrijk vindt. Alleen dan creëer je de meest optimale omstandigheden om zelf ook actie te ondernemen.