Lokale betrokken partijen hebben gisteren samen met wethouder Peter van Asselt, namens de gemeente, hun handtekeningen gezet onder een Lokaal preventieakkoord.

In dit akkoord zijn ambities en acties opgenomen die gericht zijn op het terugdringen van overgewicht, roken, alcohol- en drugsgebruik in de gemeente Bunschoten. Een belangrijke pijler is het stimuleren van een gezonde leefstijl met voldoende beweging.

Het Lokaal Preventieakkoord is tot stand gekomen in samenwerking met 33 lokale organisaties. Een aantal voorbeelden zijn: De Boei, BC Shooters, de Maranathakerk, Bakkerij ’t Stoepje en Verloskundigenpraktijk De Parel. Samen willen ze ervoor zorgen dat in 2040 roken, overgewicht en alcoholgebruik zijn verminderd. Dat kinderen en jongeren meer bewegen, niet roken en het niet normaal vinden om te drinken voor hun 18e. En dat volwassenen ook overtuigende gezondere keuzes maken. Daarnaast wil de gemeente Bunschoten ook energie steken in de preventieve kant van drugsgebruik.

Het Lokaal Preventieakkoord vloeit voort uit het Nationaal Preventieakkoord. Het Nationaal Preventieakkoord richt zich op een gezonder Nederland in 2040 en op het terugdringen van roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik.