De Nationale Sportweek was weer een succes!

De Nationale Sportweek werd op vrijdag 16 september geopend bij ’t Aralveld.

Hier gaven wethouder Peter van Asselt en kinderburgemeester Yilmaz Erdogan een toespraak en ontstaken zij samen de fakkel die de Nationale Sportweek symboliseert. BodyVibe verzorgde een work-out om de kinderen op te warmen voor alle sportieve activiteiten die tijdens de openingsdag werden gegeven. Zo konden kinderen voetballen met SV Spakenburg, marjorette uitproberen met Excelsior en basketballen met BC Shooters. Ook nam Sportivun de bubbelballen mee voor wat stuiterpret, en was er de foodtruck Vertruckelijk aanwezig met gezonde snacks.

Woensdag 21 september stond in het teken van Uniek Sporten: Grenzeloos actief.

Tijdens de sportmiddag werden er sportactiviteiten georganiseerd op het grasveld van het Kruisrak door verenigingen die ook toegankelijk zijn voor mensen met een hulpvraag. Tijdens deze sportmiddag konden kinderen rolstoelbasketballen met Scool on Wheels, rinkelbal spelen met Sprank, Kickboksen met Loods of Fitness en Archery taggen met Sportivun. Ook werd er een mooie demonstratie paardrijden gegeven om te laten zien dat ook doven en slechtzienden bij Manege de Gouden Adelaar kunnen komen sporten.

Op vrijdag 23 september was de Jeugdfonds Sport- en Cultuurmiddag bij ’t Kleine Zeetje.

Tijdens deze middag werd aandacht gevraagd voor Jeugdfonds Sport en Cultuur. Jeugdfonds Sport en Cultuur zet zich in om kinderen te ondersteunen, die door financiële redenen niet kunnen sporten bij een sportvereniging. Tijdens de Jeugdfonds Sport- en Cultuurmiddag konden kinderen Judoën met EasyActive Bunschoten, voetballen met SV Spakenburg, Rugbyen met Rugbyvereniging Spakenburg, marjorette oefenen met Excelsior en ook nam Sportivun een opblaasbare klimtoren mee.

Naast de sportmiddagen werd er ook op school enorm veel gesport. Acht scholen in Bunschoten deden mee aan de zogenaamde Beweegchallenges: zij werden uitgedaagd om elke dag even met elkaar te sporten tijdens de les. Op de socials via @sportinbunschoten of per mail werden alle Jumping Jacks en andere challenges gevolgd… De Bavinckschool is uiteindelijk de winnaar. Dankzij het Sportplatform hebben zij een gave Zilveren Sportibox gewonnen. Deze box heeft een inhoud met heel wat leuk sport- en speelmateriaal én activiteitenkaarten. Op deze manier kunnen leerlingen tijdens de pauze of na school actief blijven bewegen op het schoolplein!

Nieuwsgierig naar deze sportibox voor jouw school?

Kijk op www.sportcorner.nl

Link naar de foto’s van de sportweek? Kijk op www.sportplatformbunschoten.nl

Wil je ook meedoen als vereniging volgend jaar? Laat het ons weten via info@sportplatformbunschoten.nl


De Jeugdfonds Sport en Cultuur dag (vr 23 september, 15:30-17:30 uur)

Bij ’t kleine Zeetje worden beweeg-activiteiten georganiseerd in kader van Jeugdfonds Sport & Cultuur, welke aangeboden kunnen worden door jullie als sportvereniging! Dit houdt in: sport en cultuur. Daarnaast zullen er info kraampjes en intermediairs aanwezig zijn om vragen te beantwoorden of te helpen met een aanvraag. Daarnaast kunnen jullie de inwoners voorzien van flyers/informatie over jullie sport- en/of cultuur vereniging.

Clinics/open trainingen

Gedurende de sportweek kunnen sportclubs de deuren openen en activiteiten aanbieden. Bij het organiseren van zo’n activiteit kun je denken aan een instuiftraining, clinics, een open dag of het openstellen van de reguliere trainingen voor niet-leden, alles kan. Jullie organiseren dit zelf en kunnen je aanbod, doelgroep en verdere informatie met ons delen. Wij zullen dit opnemen in de agenda van de Nationale Sportweek.

Op deze manier kunnen jullie de gehele week jullie vereniging promoten en deelnemers extra motiveren om eens kennis te maken met jullie sport en clubsfeer. Anderzijds kunnen de sport beoefenen dat bij hun past, en op de momenten in de week die hun uitkomt. Daarnaast kunnen oud-leden weer getriggerd raken om weer lid te worden! Kortom, een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Let op! Houdt er ook rekening mee om extra begeleiders in te zetten om de deelnemers van de Nationale Sportweek op te vangen.

Houdt het programma hieronder in de gaten!

Lijkt het jullie leuk om als sportvereniging deel te nemen? Laat het ons weten via info@sportplatformbunschoten.nl