De Nationale Sportweek Bunschoten 2022 komt er weer aan!

Van vrijdag 16 tot en met zondag 25 sept 2022 is de Nationale Sportweek 2022, en ook gemeente Bunschoten zal zich weer hiervoor inzetten! Sport bepaalt mede wie we zijn, hoe we ons voelen, en wat we doen, waar en wanneer. Volgens cijfers van het RIVM zijn we meer gaan wandelen en klussen, maar minder gaan sporten. Daarom willen we sporten weer een extra boost geven. Tijdens deze week willen we zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van plezier van sport dat bij jou past: iedereen moet altijd op elke manier kunnen sporten. Bovendien geven we op deze manier aandacht voor de partners van het Lokaal sport- en beweegakkoord.

Tijdens de Sportweek worden verschillende middagen georganiseerd waar sportverenigingen hun aanbod kunnen laten zien dmv. clinics en open trainingen. Daarnaast worden alle scholen in Bunschoten uitgedaagd om Beweegchallenges te volbrengen!

Jullie als sportverenigingen kunnen deelnemen aan deze Sportweek op verschillende manieren. Lees snel verder voor met informatie! Aan meerdere initiatieven deelnemen mag en wordt zelfs extra gewaardeerd!

Lijkt het jullie leuk om als sportvereniging deel te nemen? Laat het ons weten via info@sportplatformbunschoten.nl

Activiteit op de openingsdag, dag van Grenzeloos Actief of dag van Jeugdfonds Sport en Cultuur

De openingsdag (vr 16 september, 15:30-17:30 uur)

Op ’t Aral veldje kunnen beweeg-activiteiten plaatsvinden voor de inwoners, welke aangeboden kunnen worden door jullie als sportvereniging! Daarnaast kunnen jullie de inwoners voorzien van flyers/informatie over jullie sportvereniging.

De dag van Grenzeloos Actief (woe 21 september, 15:30-17:30 uur)

Bij ‘t Kruisrak worden beweeg-activiteiten georganiseerd in kader van Uniek Sporten sporten, welke aangeboden kunnen worden door jullie als sportvereniging! Dit houdt in: sporten voor mensen met een hulpvraag. Maar: iedereen is welkom!

Veel kinderen met een handicap hebben geen mogelijkheid om samen te spelen en zijn daardoor eenzaam. Om de eenzaamheid te doorbreken en emotionele en sociale drempels te verlagen, organiseren we deze middag voor kinderen met en zonder handicap. Vol coole activiteiten door sportverenigingen om te ervaren hoe fijn samen sporten is.

Daarnaast kunnen jullie de inwoners voorzien van flyers/informatie over jullie sportvereniging en mogelijkheden voor uniek sporten.


De Jeugdfonds Sport en Cultuur dag (vr 23 september, 15:30-17:30 uur)

Bij ’t kleine Zeetje worden beweeg-activiteiten georganiseerd in kader van Jeugdfonds Sport & Cultuur, welke aangeboden kunnen worden door jullie als sportvereniging! Dit houdt in: sport en cultuur. Daarnaast zullen er info kraampjes en intermediairs aanwezig zijn om vragen te beantwoorden of te helpen met een aanvraag. Daarnaast kunnen jullie de inwoners voorzien van flyers/informatie over jullie sport- en/of cultuur vereniging.

Clinics/open trainingen

Gedurende de sportweek kunnen sportclubs de deuren openen en activiteiten aanbieden. Bij het organiseren van zo’n activiteit kun je denken aan een instuiftraining, clinics, een open dag of het openstellen van de reguliere trainingen voor niet-leden, alles kan. Jullie organiseren dit zelf en kunnen je aanbod, doelgroep en verdere informatie met ons delen. Wij zullen dit opnemen in de agenda van de Nationale Sportweek.

Op deze manier kunnen jullie de gehele week jullie vereniging promoten en deelnemers extra motiveren om eens kennis te maken met jullie sport en clubsfeer. Anderzijds kunnen de sport beoefenen dat bij hun past, en op de momenten in de week die hun uitkomt. Daarnaast kunnen oud-leden weer getriggerd raken om weer lid te worden! Kortom, een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Let op! Houdt er ook rekening mee om extra begeleiders in te zetten om de deelnemers van de Nationale Sportweek op te vangen.

Houdt het programma hieronder in de gaten!

Lijkt het jullie leuk om als sportvereniging deel te nemen? Laat het ons weten via info@sportplatformbunschoten.nl